Despre lideri și nu numai

Despre lideri și nu numai

Mă gândeam, într-una din zilele în care mă uitam la televizor, la nenumăratele opinii despre cum ar trebui să fie cei care ne conduc – președintele țării, prim-ministrul, președinții de partide, de consilii județene sau miniștrii.

Zâmbesc când aud că expertiza, inteligența, carisma și stăpânirea oratoriei ar conta cel mai mult. Sunt importante, e adevărat.

Dar am cunoscut oameni inteligenți, experți în diferite domenii, care atunci când au ajuns în funcții înalte au știut să își vadă doar propriul interes.

Carisma și știința vorbirii în public sunt, și acestea, importante. Însă am studiat aceste lucruri și am descoperit că doar cei lipsiți de emoții și empatie ajung să fie oratori desăvârșiți.

Și atunci? Cum ar trebui să fie liderii in general?

Dragii mei, cei care ne conduc ar trebui să fie oameni buni. Oameni de calitate, sensibili la nevoile celor din jur și care, în primul rând, să își iubească ȚARA din tot sufletul!

Patriotismul înseamnă caracter!

Adică – valori profunde și demnitate. Echilibru și înțelepciune. Toate – puse fără ezitare în slujba neamului tău. Acestea vor fi mereu mai prețioase decât inteligența unui caracter mizerabil sau carisma unui om lipsit de empatie.

Dragostea de țară se exprimă în cuvinte simple, ca o rugăciune.

Ce bine ar fi dacă trecerea timpului ne-ar face, nu colecționari de multe informații, ci mai înțelepți, mai profunzi!

Despre cei care își iubesc țara

Să nu credeți că nu apreciez inteligența, dar ea, fără prezența sufletului nobil, nu face nici doi bani! Mai degrabă strâng mâna bătătorită de muncă a unui țăran simplu, decât să mă plec în fața unei somități lipsite de scrupule.

Întotdeauna îi voi respecta și îi voi urma pe oamenii care își iubesc țara, își iubesc și respectă semenii, simt cu sufletul, gândesc cu mintea și au curaj și determinare să facă bine celor din jur.

Dacă îi iubești pe cei din jur, te pot bănui că îți iubești și țara !

Așa mă gândeam. Că nu poți oferi decât ceea ce ai deja în suflet și în minte. Așa mă gândeam… într-una din zilele în care mă uitam la televizor …

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *