Medicii români se întorc acasă.

Medicii români se întorc acasă.

Programul de guvernare este un succes!

Viziunea principală a programului Guvernului în domeniul sănătății este construită în jurul cetățeanului și nu a sistemului medical, scopul final fiind acela ca serviciile de sănătate să fie cât mai aproape de cetățean. (PROGRAMUL DE GUVERNARE 2017-2020)

În Programul de guvernare, am propus un pachet de salarizare motivant pentru personalul medical, astfel încât să oprim exodul medicilor. Obiectivul a fost îndeplinit!

Statisticile arată că anul trecut, în 2017, numărul medicilor care au ales să plece din țară s-a redus cu 40% față de anul 2016 (anul guvernării tehnocrate, pentru cine nu ține minte!).

Un studiu realizat de Ziarul Financiar la începutul anului 2018 a relevat că doar 870 de medici au solicitat documente pentru a profesa peste hotare în 2017. Scăderea este de circa 40%. Studiul arată că această scădere este urmare a creșterii veniturilor din sistemul public de sănătate. Până la momentul creșterii veniturilor, în fiecare an plecau din țară aproximativ 2000 de medici.

Anul trecut, în octombrie, salariul mediu net în sănătate a fost cu 24% mai mare decât în octombrie 2016, ajungând la 2.681 de lei (conform cifrelor Institutului Național de Statistică). Măririle salariale din sănătate au plasat anul trecut sectorul medical în top cinci domenii cu cele mai mari creșteri salariale.

Medicii români se întorc acasă!

Doamna Sorina Pintea, ministrul sănătății, a declarat, zilele trecute la Bistrița, că pe lângă scăderea numărului de medici care vor să plece, a crescut numărul celor care vor să revină. „Cererile depuse de medici pentru a pleca în străinătate, pentru acele certificate de conformitate, au scăzut cu aproximativ 45-50%. Există, în schimb, foarte multe solicitări pentru a se întoarce în România”, a spus Sorina Pintea.

Adevăruri care ne bucură!

Da, acestea sunt adevăruri care ne bucură și care arată că lucrăm bine pentru români și pentru România. Este adevărat că măsurile bune nu sunt de foarte mare interes pentru o bună parte din mass-media românești, dar iată că își fac simțite efectele. Iar acestea sunt pozitive!

Mai avem de lucru? Desigur. Dar suntem pe drumul cel bun!

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *