DECLARAŢIE POLITICĂ: Sprijinirea fermierilor români – garanţia unei economii sănătoase

DECLARAŢIE POLITICĂ: Sprijinirea fermierilor români – garanţia unei economii sănătoase

DECLARAȚIE POLITICĂ DIN DATA DE 04 OCTOMBRIE 2023:

https://www.cdep.ro/pls/steno/steno2015.stenograma?ids=8638&idm=1,033&idl=1

Toamna, acea perioadă magică în care natura ne îmbracă peisajele în nuanţe calde şi recoltele bogate sunt strânse cu grijă, este un moment de reflecţie asupra a ceea ce înseamnă, cu adevărat, să ne sprijinim fermierii români. Agricultura reprezintă una dintre coloanele vertebrale ale economiei ţării noastre şi, într-o lume în continuă schimbare, sprijinirea producătorilor autohtoni devine crucială, mai ales în contextul actual.

Când privim pământurile noastre roditoare, vedem mai mult decât simple câmpuri agricole. Acestea sunt mărturia muncii şi tradiţiei româneşti, care s-au transmis din generaţie în generaţie. Totuşi, aceste recolte nu cresc de la sine. Fermierii români sunt cei care lucrează pământul, punându-şi pasiunea şi priceperea în cultivarea culturilor care hrănesc naţia.

În contextul economic global, schimbările nu întârzie să se simtă şi la nivelul agriculturii româneşti. Una dintre provocările majore cu care se confruntă fermierii români este impactul cerealelor din Ucraina asupra pieţei interne. Cantităţile imense de cereale ajunse în ţara noastră au pus o presiune considerabilă asupra producătorilor locali. Pentru a asigura un tratament echitabil şi oportunităţi egale pe piaţă, este esenţial să sprijinim fermierii români.

În lumina acestei realităţi, este momentul să ne întrebăm, cum putem sprijini fermierii români? În primul rând, trebuie să promovăm achiziţionarea produselor autohtone. Cumpărând produse locale, susţinem economia naţională şi asigurăm un tratament echitabil pentru fermierii români. Mai mult decât atât, trebuie să oferim sprijin concret fermierilor noştri prin politici agricole care să îi favorizeze.

PSD recunoaşte importanţa agriculturii româneşti şi vine mereu în sprijinul fermierilor. S-au adoptat măsuri concrete care vin în sprijinul fermierilor. Însă trebuie să o spunem, că nu este suficient. Trebuie abordate provocările cu care se confruntă agricultorii noştri şi identificate soluţiile cele mai bune.

O economie puternică începe de la nivelul agriculturii şi, astfel, prin sprijinirea fermierilor noştri, ne asigurăm un viitor prosper şi hrana de care avem nevoie.

Să fim mândri de producătorii autohtoni şi să susţinem fermieri care hrănesc România!

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *