Ghiozdane și rechizite gratuite pentru elevi și preșcolari

Ghiozdane și rechizite gratuite pentru elevi și preșcolari

Programul de Guvernare este concentrat pe egalitatea de șanse în educație, îmbunătățirea performanțelor educaționale, abilităților și competențelor tuturor copiilor și tinerilor, prin accesul la un sistem de educație de calitate, relevant și incluziv. (Programul de Guvernare 2017-2020)

În anul școlar 2018-2019, peste 360.000 de preșcolari și elevi din clasele II – VIII vor primi gratuit ghiozdane și rechizite.

Proiectul „Rechizite pentru preşcolari şi elevi – şanse egale la educaţie” derulat de Ministerul Educației are ca obiectiv principal prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, facilitându-se astfel accesul egal la educație și participarea la învățământul obligatoriu a preșcolarilor și elevilor.

308.611 de elevi vor primi ghiozdane, iar 51.539 de preșcolari vor intra în posesia de rechizite școlare. Proiectul vine în sprijinul copiilor cu posibilități materiale reduse, în sensul stimulării participării acestora la studii.

Programul  POAD „Rechizite pentru preșcolari și elevi – șanse egale la educație” – continuă

Ministerul Educației Naționale este beneficiarul proiectului implementat în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate POAD/220/1/3/ – Precaritate materială de bază.

Suma totală din POAD destinată ministerului pentru finanțarea acestui proiect este de 17.314.571,40 lei.

Acest proiect vine în sprijinul copiilor din familiile defavorizate, oferindu-le șanse egale la educație.

La acest moment s-a încheiat etapa de furnizare a rechizitelor și ghiozdanelor către Inspectoratele Școlare Județene și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, urmând a fi distribuite către unitățile de învățământ, și în final către copiii grupului-țintă.

Continuarea și în acest an a unui astfel de program național reprezintă o prioritate pentru Programul de Guvernare PSD-ALDE în domeniul educației.

Share This

1 comment

  1. Pingback: Educația și Sănătatea, prioritare în Bugetul pe 2019! - Oana Bulai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *