Vești bune pentru spitalele din România

Vești bune pentru spitalele din România

Dotarea spitalelor din România cu aparatură medicală modernă reprezintă o prioritate în ceea ce privește procesul de prevenție și tratare a unei boli. Sute de mii de români au nevoie de spitale în fiecare an, se internează, sunt tratați și se fac bine. De aceea, este important ca pacienții să aibă acces la astfel de echipamente medicale moderne.

Guvernul cumpără și instalează aparatură medicală de ultimă generație în spitalele din România.

Guvernul a început, încă de la instalare, prin Ministerul Sănătății, un program de achiziții de aparatură și echipamente medicale de ultimă generație. Destinația acestora:  spitalele din România.

Spitalele din Neamț – dotate cu aparatură modernă!

O serie de investiții importante s-au făcut și în județul Neamț. Astfel, Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț a primit aparatură medicală nouă – ventilatoare, linie videoendoscopie, motor electric ortopedic oscilant  cu acumulator, aparat hemodializă și altele, în valoare de 729 mii lei. Au fost modernizate secțiile gastro, ortopedie, radiologie,  neonatologie, dializă etc.

Spitalul Municipal de Urgență din Roman a fost și el dotat cu aparatură de ultimă generație: aparat Roentgen mobil cu braț C, aparat anestezie, echipament screening auditiv prin otoemisiuni acustice, microscop optic binocular etc., în valoare totală de 1,264,000.00 lei.

Pentru spitalul Bicaz au fost achiziționate următoarele: un ecograf multifuncțional, un defibrilator extern, brancard mobil universal- 2 bucăți, monitor funcții vitale – 2 bucăți, un echipament screening auditiv prin otoemisiuni acustice și un monitor funcții vitale montat pe stativ cu roți pivotante, în valoare de 418,590.83 lei.

Programul este în plină implementare și voi menționa câteva dintre reușitele acestui program la nivel național.

Astfel, în anul 2018, au fost contractate 16 Computere Tomograf (CT). 9 CT-uri au fost deja instalate în Spitalele de Urgență din Călărași, Botoșani, Giurgiu, Sfântu-Gheorghe, Slobozia, Timișoara, Zalău, la Spitalul de Pediatrie din Pitești și la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Au fost făcute investiții în aparatură RMN și pentru radioterapie.

Au fost, de asemenea, contractate 24 de aparate de rezonanță magnetică, iar 13 au fost deja instalate. Beneficiază de aceste investiții Spitalele de Urgență din Botoșani, Pitești, Sfântu-Gheorghe, Timișoara, Focșani, Brașov, Suceava, Târgu-Jiu, Satu Mare, Sibiu, Tulcea, Buzău și Spitalul „Bagdasar-Arseni” din București.

Pentru dotarea spitalelor cu aparatură de radioterapie s-au alocat, tot în acest an, 38 milioane euro.

Unitățile de Primiri Urgențe au fost și acestea pe lista investițiilor.

Un milion de euro a fost cheltuit integral și au fost achiziționate 23 de ventilatoare portabile pentru nou-născuți, 29 de ventilatoare portabile, 23 de monitoare pentru semnele vitale și 29 de ecografe Doppler. Toate aceste echipamente au ajuns în unitățile de primiri urgențe din spitalele românești.

7 centre medicale regionale au fost dotate cu unități mobile pentru depistarea cancerului de col uterin.

4 maternități – Brașov, Cluj, Sibiu și București – au fost reabilitate. Costul acestor reabilitări a fost de 18 milioane euro.

Lista de măsuri implementate sau aflate în curs de implementare este foarte lungă. Lucrurile sunt în mișcare, suntem consecvenți cu reperele asumate prin Programul de Guvernare și avem rezultate bune.

Da, mai avem mult de lucru. Dar suntem pe drumul cel bun. Progresele din domeniul sănătății sunt vizibile, iar rezultatele sunt extrem de concrete.

Sănătate și bucurii!

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *