Îndrăzniți să credeți! Va fi un spital nou la Piatra Neamț!

Îndrăzniți să credeți! Va fi un spital nou la Piatra Neamț!

Mulți veți comenta și veți scrie mesaje că nu credeți, că e „campanie”, că toți politicienii promit, că nu se poate, că va fi în anul 3000 și așa mai departe. Dar, cum bine spunea cineva, nimic nu înlătură mai mult sentimentele bune decât neîncrederea! Trebuie să ne oprim puțin din a arunca piatra! Trebuie să reînvățăm să gândim pozitiv.

Știm cu toții că spitalul din Piatra Neamț are nevoie de investiții. Echipa de la Consiliul Județean a făcut, alături de experți, o serie de studii în urma cărora a reieșit că singura variantă este o nouă construcție.

Pentru a ajunge la concluzia că e nevoie de un nou spital, au fost efectuate zeci de inspecții și s-au făcut rapoarte de mii de pagini!

S-au făcut verificări privind instalarea în actuala clădire a unor echipamente noi de imagistică, s-au verificat sistemele de încălzire până la ultima țeavă! Instalația electrică a fost de asemenea controlată. Nimic nu a fost omis. Cu toate aceste documente în față, președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, a făcut drumuri la București și a vorbit cu toți factorii de decizie, solicitând sprijin pentru un nou spital. Și, după multe insistențe, l-a primit! Este un proiect pe care și-l dorește dus la bun sfârșit și vreau ca nemțenii să știe acest lucru.

Actul medical modern presupune condiții adecvate. Pacienții au dreptul la îngrijire la standarde europene, ca membri ai unei țări europene.

Sunt consilier al premierului pe probleme de Sănătate și Educație și vorbesc în cunoștință de cauză: un spital modern trebuie să respecte anumite standarde. Sunt detalii tehnice legate de circuite, număr de paturi, dușuri, aparatură. Iar nemțenii merită aceste condiții. Sunt foarte mândră de echipa Consiliului Județean! Am încredere că proiectul va fi unul de succes.

„Tot timpul lucrurile par imposibile, până le realizăm”, spunea Nelson Mandela.

Este ceea ce definește un politician: are o viziune ce pare de nerealizat, dar cu muncă, alături de echipa sa și, mai ales, cu susținere politică, duce la capăt orice proiect.

Abia aștept ziua în care se va turna fundația noului spital! Mă duce cu gândul la o pildă despre credință în care oamenii dintr-o comunitate au decis să se strângă la biserică pentru a se ruga pentru ploaie. Și, dintre toți, doar un copil și-a adus umbrela! Mă simt exact ca acel copil.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *