PSD sprijină IMM-urile românești!

PSD sprijină IMM-urile românești!

Susținerea inițiativei private, a companiilor, IMM-urilor și redresarea economică post-pandemie este esențială, pentru că sănătatea unei țări se măsoară și după sănătatea economiei sale. În acest sens, PSD a lansat 4 programe de sprijin pentru IMM-urile românești, aceasta fiind o prioritate strategică pentru noi.

Românii și firmele românești nu trebuie să fie nevoiți să lupte singuri cu toate greutățile pe care această perioadă le generează. PSD a găsit, cum era şi normal, măsurile necesare pentru a-i susține pe reprezentanţii mediului de afaceri.

Programele de sprijin promovate de PSD vizează producătorii locali, întreprinzătorii din mediul rural și urban mic, IMM-urile din domeniul construcției și celor din domeniul inovației. Sunt componente cheie care trebuie să fie sprijinite în această perioadă dificilă.

Programele lansate de PSD sunt:

1. IMM Producție.

Se adresează producătorilor locali, inclusiv startup-uri inovative, dar și celor care optează pentru reconversia activității in domeniul producției.

Finanțarea poate ajunge la 10 milioane de lei pentru investiții sau 5 milioane de lei pentru capital de lucru.

Garanțiile guvernamentale acordate reprezintă până la 90% din valoarea finanțării.

Se pot achiziționa echipamente, instalații, se pot amenaja hale sau se pot face amenajări care să îmbunătățească eficiența energetică.

2. IMM Rural Invest.

Se adresează întreprinzătorilor din mediul rural și urbanul mic.

Creditul poate ajunge la 2 milioane de lei, cu garanții de până la 80% din valoarea sa.

Se pot achiziționa terenuri sau alte active ori se poate finanța capitalul de lucru

3. Garant Construct.

Sprijină IMM-urile din domeniul construcțiilor pentru îmbunătățirea eficienței energetice.

Valoarea maximă a finanțării unei investiții este de 10 milioane de lei, iar pentru capitalul de lucru de 5 milioane de lei

4. Pentru sprijinirea inovației.

Se garantează creditele care finanțează proiecte ce pun în valoare invenții și inovații, care susțin exportul, care cofinanțează investiții strategice.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *